preskoči na sadržaj

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

Login

PRISTUPNICA ZA ČLANSTVO U
2021. GODINI

Molimo sve dosadašnje članove, kao i one koji žele biti članovi UHSR-a da popune ovu pristupnicu.

------------------------------------------

Projekt UHSR-a

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
ANKETA
Ravnatelj srednjoškolske ustanove treba imati pomoćnika/e
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 

Preuzmite novi broj ESHA magazina ovdje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 12. 2013.

Ukupno: 208181
Ovaj mjesec: 2839
Ovaj tjedan: 659
Danas: 130
POSLJEDNJI POZDRAV
Posljednji pozdrav kolegi Martinu Šimuniću
Administrator / datum: 27. 7. 2021. 14:16

Dana 23. srpnja 2021. zauvijek nas je napustio profesor Martin Šimunić, naš dragi kolega, naš ravnatelj. Čovjek koji nas je naučio da budemo vrijedni i odgovorni u obavljanju  nastavničkog poziva i da volimo svoju školu. Sretni smo svi mi koji smo ga poznavali i koji smo imali sreću raditi sa njim. Bio je odgovoran, stručan, pravičan, radin i savjestan. Čovjek koji je ostavio neizbrisivo nasljeđe, uglednu i reprezentativnu strukovnu školu koja je, sada možemo reći, njegovo čedo.

Ovo je vrijeme da se prisjetimo njegovog jedinstvenog života čiji smo i mi bili dio. Života kojeg su obilježila mnoga postignuća u životu naše škole. Bio je ravnatelj od 1981. do 2000. godine. Iako pedagog po struci ubrzo se saživio sa šumarskom strukom i ostalim strukovnim područjima.

Arboretum Šumarske i drvodjeljske škole koji danas služi na ponos školi i gradu rezultat je njegove vizije i misije. Posebno je bio ponosan koliko naš arboretum napreduje, ponosan na tisuće vrsta sadnica, na njegovu popularnost među građanima grada Karlovca, na njegove šetnice, na suživot arboretuma i grada.

Ostavio si nas tužne, ali i blagoslovljene jer smo te poznavali, živjeli s tobom i bili tvoji suputnici u odgoju mladih generacija.

Počivao u miru.

 


[OPŠIRNIJE]Posljednji pozdrav kolegi Svetku Perkoviću
Administrator / datum: 8. 5. 2021. 11:25

Dana 7. svibnja 2021. u 62. godini života preminuo je naš dragi kolega Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar.
Završio je Pomorsku školu Zadar te diplomirao 1984. na brodostrojarskom smjeru Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Odmah nakon diplome Svetko Perković počinje raditi kao nastavnik strukovnih predmeta u Pomorskoj školi Zadar.

Zadnjih 27 godina radio je kao ravnatelj Pomorske škole Zadar. Nekoliko godina je radio kao vanjski suradnik i izvodio vježbe na brodostrojarskom smjeru Pomorskog fakulteta sveučilišta u Rijeci. Dobitnik je niz nagrada i priznanja u odgoju i obrazovanju.

Kolega Svetko član je naše udruge od njenog osnivanja te je nekoliko godina bio iznimno aktivni član predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja te voditelj ogranka UHSR-a za Zadarsku županiju.
Svetko Perković je bio omiljeni nastavnik od svojih učenika i iznimno uspješni ravnatelj koji je cijeli život živio sa svojom Pomorskom školom Zadar i njenim učenicima i zaposlenicima. Među kolegama ravnateljima je bio posebno uvažen, uzor uspješnog ravnatelja koji je uvijek pomagao drugima, ohrabrivao ih i pružao podršku u svemu u čemu je mogao.

Našeg dragog Svetka pamtit ćemo po osmijehu, optimizmu, radosti života, entuzijazmu, inovativnosti, nepresušnoj pozitivnoj energiji i neustrašivoj borbi za kvalitetu rada i života. Bio je divan čovjek, izvrstan kolega i pravi iskreni prijatelj.

Sahrana je 18. svibnja u 14.00 sati na Gradskom groblju Zadar.

Počivao u miru.


[OPŠIRNIJE]RSS


U spomen

 

Preminuo je naš kolega Željko Esterajher, ravnatelj Obrtničke škole u Dubrovniku

U nedjelju, 6. ožujka 2011. godine preminuo je naš kolega Željko Esterajher, ravnatelj Obrtničke školeu Dubrovniku od njenog osnutka 1993. godine.


U SPOMEN

ŽELJKO ESTERAJHER (1950. – 2011.)

Naš dragi kolega, Željko Esterajher preminuo je 6. ožujka 2011. godine u svom domu, u Dubrovniku. Rođen je 7. srpnja 1950. u Nikšiću.

Gimnaziju pedagoškog smjera završio je 1969. godine u Dubrovniku, a 1977. Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu diplomirao te stekao zvanje diplomiranog inžinjera brodogradnje.

Radio je kao nastavnik u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje u Dubrovniku. Bio je ravnatelj Obrtničke škole u Dubrovniku od osnutka (1993.) do smrti.

Napredovao je u zvanje profesora savjetnika.

2002. godine imenovan je za voditelja stručnog vijeća ravnatelja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji  na vrijeme od dvije godine, ali zbog bolesti je bio samo pola mandata.

Imenovan je za voditelja stručnog vijeća nastavnika strojarske grupe predmeta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 2002. do 2010. godine.

Napisao je nekoliko knjiga koji su bili propisana i obvezna udžbenička literatura.

U dugogodišnjem vođenju škole gospodin Željko Esterajher pokazao je zavidne organizacijske i komunikacijske sposobnosti.

Njegove ljudske kvalitete dolazile su do izražaja u kolegijalnom i humanom odnosu prema učenicima, roditeljima i članovima kolektiva te užoj i široj zajednici.

Bio je prava osoba za odgovorni posao ravnatelja te je svoje zadatke obavljao je s uspjehom.

Naš dragi kolega će nam jako nedostajati. Trajno ga se sjećamo po njegovom profesionalnom pristupu te spremnosti na suradnju.

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

 

Bio nam je kolega, prijatelj, jedan od nas.

Volio je živjeti i uživati u svakom trenu druženja, ali i posla.

Sve nas je oduševljavala njegova snaga kojom se do kraja opirao teškoj bolesti.

Nikada se nije predavao, pa nam se čini da je na kraju pobijedio.

 

Tvoja obitelj, tvoje kolege i prijatelji pamtit će te po optimizmu i dobrim vibracijama.

Dobri ljudi nikada ne umiru, zauvijek ostaju u našim sjećanjima. 

Preminuo je naš kolega Stjepan Škof, ravnatelj Srednje škole Zlatar

Stjepan Škof

 

U ponedjeljak, 3. siječnja 2011. godine  nakon kratke i teške bolesti u 66. godini preminuo  je naš kolega Stjepan Škof, ravnatelj i jedan od osnivačaSrednje škole Zlatar.

Svečana komemoracija održat će se u petak, 7. siječnja 2011. s početkom u 12 sati u zlatarskoj Sokolani. Ispraćaj bit će istog dana u 15 sati na zlatarskom groblju.

 

U SPOMEN

STJEPAN ŠKOF
(1945. – 2011. )


Stjepan Škof rođen je 14. rujna 1945. u Gornjoj Batini.

Nakon završene osnovne škole u Belcu i Zlataru te Gimnazije u Krapini,  na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1969. završava  studij  jugoslavenskih  jezika i književnosti s njemačkim jezikom.  Godine 1976. upisao je  poslijediplomski studij  na istom fakultetu.

 Od 1970. godine radio je na Narodnom sveučilištu Zlatar kao voditelj Centra za obrazovanje.
 Od 1972. do 1981. zaposlen je u Srednjoj školi Bedekovčina kao profesor hrvatskog i njemačkog jezika i  kao voditelj završnog stupnja obrazovanja.
 Od 1981. do 1989. radi  kao nastavnik hrvatskog i njemačkog jezika u Osnovnoj školi Zlatar, a nakon toga  kao inokorespondent i prevodilac u tvornici Elcon Zlatar-Bistrica.

S početkom demokratskih buđenja u bivšoj Jugoslaviji započelo je njegovo sudjelovanje u političkim zbivanjima u Zlatarskom kraju.  Jedan je od osnivača zlatarske organizacije Hrvatske demokratske zajednice, prve organizacije te stranke u Hrvatskom zagorju. Nakon demokratskih izbora 1990. prvi je postkomunistički predsjednik Skupštine Općine Zlatar-Bistrica, a od 1993. do 2001. prvi gradonačelnik Zlatara.
Od 2000. do 2011. godine ravnatelj je Srednje škole Zlatar.

Za zasluge u vremenu Domovinskog rata predsjednik Tuđman odlikovao ga je Spomenicom Domovinskog rata i Redom hrvatskog trolista.
Godine 2008. odlikovan je Plaketom Grada Zlatara za uspjehe u Srednjoj školi Zlatar.

 Bitno je utjecao na osnivanje gimnazijskih odjela u Zlataru 1991. te na osamostaljenje Srednje škole Zlatar s programima upravnih referenata i tehničara PT prometa uz već dotad postojeći program opće gimnazije.

Kao ravnatelj zaslužan je  za  razvoj Srednje škole Zlatar  i njenu prepoznatljivost na županijskoj i državnoj razini.

Preminuo nakon kratke i teške bolesti 3.siječnja 2011.

Naš dragi kolega ravnatelj će nam jako nedostajati. Trajno ga se sjećamo po optimizmu, vedrini i profesionalnosti.

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

 

preskoči na navigaciju