preskoči na sadržaj

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

Login

PRISTUPNICA ZA ČLANSTVO U
2021. GODINI

Molimo sve dosadašnje članove, kao i one koji žele biti članovi UHSR-a da popune ovu pristupnicu.

------------------------------------------

Projekt UHSR-a

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

ANKETA
Ravnatelj srednjoškolske ustanove treba imati pomoćnika/e
 

Preuzmite novi broj ESHA magazina ovdje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 12. 2013.

Ukupno: 208180
Ovaj mjesec: 2838
Ovaj tjedan: 658
Danas: 129
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Poziv na doniranje sredstava za škole pogođene potresom - Srednju školu Petrinja, Srednju školu Glina i Ekonomsku školu Sisak
Autor: Administrator , 4. 1. 2021.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da doniraju sredstva za izgradnju novog prostora Srednje škole Petrinja, Srednje škole Glina i Ekonomske škole Sisak.

Srednja škola Petrinja

Srednja škola Glina

 

Ekonomska škola Sisak

Za izgradnju potresom uništene škole, Ekonomske škole Sisak, Kralja Tomislava 19, Sisak, otvoren je račun za prikupljanje donacija.

Račun je otvoren kod OTP banke, Domovinskog rata 61, Split

IBAN:HR9624070001500013503

BIC:OTPVHR2X


SREDNJA ŠKOLA GLINA

MI SMO SRCE OVOGA GRADA! NESTANKOM ŠKOLE – NESTAT ĆE I NAS!

U sadašnju smo zgradu škole ušli davne 1963. Kontinuirana nastava izvodila se do Domovinskoga rata, a prva je poslijeratna generacija srednjoškolaca upisana školske godine 1996./1997. Danas obrazujemo učenike u četverogodišnjim i trogodišnjim usmjerenjima. Gimnazija smo i strukovna škola u jednoj, a opća gimnazija, ekonomist, drvodjeljski tehničar dizajner i elektroinstalater, aktualni u smjerovi/programi obrazovanja.

Naši su učenici državni prvaci, osvajači mnogih nagrada i priznanja, volonteri, humanitarci i humanisti, začetnici i provoditelji preventivnih i ekoloških akcija, nositelji i partneri u europskim projektima. U nastavku školovanja zamijećeni su studenti te dobitnici rektorovih i dekanovih nagrada. Iznjedrili smo buduće liječnike, pravnike, profesore, ekonomiste, inženjere, znanstvenike, privatne poduzetnike i marljive radnike,  a samo su iz poslijeratne generacije četiri naša bivša učenik doktori znanosti.

Sustavno ulažemo u poboljšanje materijalnih i tehničkih uvjeta, učenike potičemo na kreativnost i inovativnost, nastavnici i stručni suradnici redovito se stručno usavršavaju, trećina je njih napredovala u zvanju te smo i po tom podatku jedna od vodećih škola u županiji, ali i šire. Upravo je naša j nastavnica dobitnica godišnje Nagrade Ivan Filipović za 2019. godinu.

Nositelji smo mnogih lokalnih događanja, kontinuirano surađujemo s gradskim i županijskim ustanovama, udrugama, firmama i organizacijama, širimo međuškolske suradnje, u školske aktivnosti kontinuirano uključujemo i roditelje, a naši su učenici aktivni sudionici u donošenju odluka.

Zadovoljni i motivirani učenici i djelatnici, razvoj partnerskih odnosa s roditeljima, doprinos razvoju lokalne i nacionalne zajednice, inovativna i konkurentna škola, naše su kontinuirane aktivnosti.

Posljednji veliki projekt koji je započet s potporom našeg osnivača, Sisačko-moslavačke županije, jest energetska obnova škole kojoj smo se izrazito veselili jer bismo tim projektom poboljšali naše materijale uvjete, dobili novo lice škole.

A onda… dogodio se kobni 29. prosinac 2020. Razorni potres u velikoj je mjeri oštetio naše učionice, kabinete, urede, sportsku dvoranu…  Nakon izlaska na teren statičara, škola je 31. prosinca 2020. dobila žutu naljepnicu te je privremeno neuporabljiva, a uslijed dodatnih potresa i podrhtavanja, šteta je svakim danom sve veća. Vjerujemo i nadamo se pomoći nadležnih, ali i svih ljudi dobre volje jer sami ne možemo dalje.

Srednja škola Glina jedina je srednjoškolska ustanova u Glini i bespredmetno je govoriti što bi za ovaj grad, ali i za ovaj kraj značilo njezino ukidanje. U našoj se školi obrazuje 198 učenika te radi 44 djelatnika. S obzirom da većina njih živi u području pogođenom potresom,  možemo reći da je u pitanje dovedena egzistencija gotovo 250 obitelji. Od trenutka potresa, prioritet nam je bio njihovo zbrinjavanje i sigurnost. Naših je 13 učenika te 3 djelatnika ostalo bez svojih domova i stanova, a tu su još i članovi širih obitelji. Svim snagama, i uz pomoć dobrih ljudi, pokušavamo im osigurati minimalne uvjete za život, a u narednim danima do početka drugog polugodišta, nastojat ćemo stvoriti optimalne uvjete za rad i odvijanje nastave na daljinu.

No, kako je povratak na našu adresu neizvjestan, molimo za Vas za pomoć.

Sva uplaćena sredstva na račun naše škole bit će evidentirana, javna i transparentna te utrošena iskjučivo za obnovu škole, provedbu odgojno-obrazovnog procesa te pomoć našim najugroženijim učenicima i djelatnicima pogođenima potresom.

Naša adresa je:

Srednja škola Glina
Frankopanska 30
Glina 44 400

Mail adresa: ured@ss-glina.skole.hr

 

Podatci za uplatu su:

OTP Banka
IBAN: HR0624070001188010937
SWIFT CODE: 0TPVHR2X

 

Jedna je naša učenica nakon progonstva i povratka u Glinu napisala sljedeće:

„Vratili smo se u našu Glinu, ljepotu usađenu u naša sjećanja.“

Poštovani dobri ljudi, škola je srce svakoga grada, a to srce čine djeca i mladi.

U ovim izrazito teškim vremenima koja su pred nama, zajedno možemo i moramo učiniti sve da nikada više ne čeznemo za povratkom, da ovdje ostanemo, budemo i živimo.

Ravnateljica Marija Margušić-Novosel, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju